Skip navigation

Setulus Ilmu Semurni kasih

Pendidikan

Pembelian 5 Buah Komputer Riba (Laptop) untuk Golongan Asnaf bagi sesi PDPR.

Yayasan Muslimin


RM 7180.00 telah terkumpul
73.27 % daripada RM 9800.00 Kempen TamatLatar Belakang:

Penularan wabak Covid-19 memberi kesan kepada masyarakat untuk meneruskan kelansungan hidup. Selain daripada keperluan makanan, keperluan persekolahan dan pendidikan anak-anak juga turut terjejas ekoran wabak ini. Hal ini menyebabkan sesi pengajaran dan pembelajaran (PDPR) berlansung secara maya sahaja.

Info Ringkas:

 1. Zaman pandemik ini menyebabkan orang ramai terkesan untuk meneruskan kelansungan hidup dan anak-anak khususnya untuk meneruskan sesi pengajaran dan pembelajaran (PDPR) secara maya.
 2. Kempen ini diwujudkan untuk membantu golongan asnaf menerusi Yayasan Muslimin dengan menyediakan komputer riba (laptop) bagi yang terjejas akibat Covid-19 ini.
 3. Golongan asnaf yang terpilih melalui Yayasan Muslimin ini adalah daripada warga Gombak dan kawasan sekitarnya.

Bantuan Diperlukan:

 • Laptop berjenama Joi Book 200 Pro berharga RM1,960 untuk sebuah.
 • Harga adalah berdasarkan quotation yang diberi dan melalui semakan kami.
 • Processor N4120
 • RAM 4GB DDR 4
 • SSD 64GB + 256GB
 • Graphic Intel HD
 • Screen 14" FHD
 • OS Windows 10 Pro

Soalan Lazim


#1 Kenapa memilih untuk memberi sumbangan kepada golongan sasaran ?


Umum mengetahui, golongan asnaf ataupun golongan B40 adalah kumpulan yang sangat terkesan untuk meneruskan kelansungan hidup ekoran punca pendapatan yang tidak tetap, ataupun hilang terus puncanya akibat kawalan pergerakan semasa negara dilanda Covid-19.#2 Adakah Yayasan Muslimin mempunyai perancangan kehadapan setelah wabak Covid-19 ini tamat ?


Ya. Yayasan Muslimin akan meneruskan peranan sebagai perantara bagi melaksanakan pemberian sumbangan kepada mereka yang memerlukan. Susulan ini adalah sebagai salah satu aktiviti "Kepada Masyarakat Daripada Masyarakat".#3 Dimanakah Yayasan Muslimin mendapat peruntukan kewangan untuk menjalankan aktiviti itu nanti ?


Yayasan Muslimin akan berusaha mendapatkan penajaan atau sumbangan daripada individu, atau korporat mahupun agensi kerajaan untuk menjalankan aktiviti yang dirancang.#4 Berapakah peratus komisyen yang diambil oleh Rakan Amal untuk projek ini?


10%
# Tarikh Masa Log Aktiviti
1 17/05/2022 07:29 Setulus Ilmu Semurni kasih telah mencapai 50%

Hanya Penderma yang dibenarkan untuk komen. Sila daftar masuk